Maszyny do lodów Tajskich

              Pomysł na biznes – lody, to wciąż znakomity sposób na działalność gospodarczą, głównie dla tych, którzy zawsze bali się finansowego ryzyka. Aby otworzyć małą kawiarnię czy budkę z lodami, nie potrzeba bowiem wysokich środków finansowych. Niemal każdy może więc uczynić pierwszy krok do zmiany swojego miejsca pracy, uniezależnienia od szefa i zajęcia, które nie przynosi żadnej satysfakcji,  a nade wszystko intratnych dochodów.

  Franczyza na każdą kieszeń

             Franczyza lody to gwarancja sukcesu, szczególnie jeśli lodziarnia zostanie usytuowana w dogodnej turystycznie lokalizacji. Można więc liczyć na wielu klientów i nieustanny ruch. Aby jednak można było uruchomić taki biznes, należy wykupić licencję franczyzową i wyposażyć się w maszyny do lodów tajskich. Są one nieodłącznym elementem, bez którego nie będzie możliwe serwowanie tych naturalnych lodów.

         Tajski deser

              Maszyna do lodów tajskich składa się z dwóch patelni, na których przygotowuje się desery,  także komór chłodniczych i pojemników z pokrywkami na dodatki. Patelnie są nieustannie chłodzone, dzięki czemu mleko oraz śmietanka, czyli baza deseru, osiągają temperaturę stałej  konsystencji. Następnie za pomocą łopatki, lody ściągane są z patelni w ten sposób, że utworzą formę ruloników. Dzięki tej metodzie istnieje połączenie wielu rozmaitych dodatków, które złożą się na kształt przepysznych lodów. Maszyny do lodów tajskich to koszt jednorazowy, jednak szybko się zwraca. Przygotowanie gotowego deseru zajmuje zaledwie 2-3 minuty, a więc w ciągu godziny można wyprodukować nawet 50 deserów.